Frankrijk 1994. Komedie van Jean-Pierre Roussin. Met o.a. Vincent Lindon, Sandrine Kiberlain, Thiam, Barbara Schulz en Béatrice Agenin.

VPRO Cinema

De 35-jarige toneelschrijver Fran[KA10]cois (Lindon) heeft uiteindelijk succes met een gedeeltelijk autobiografisch stuk (met dezelfde titel als deze film). Het gaat over een man die in zijn priv[KA1]eleven noch in zijn carri[KA2]ere weet te kiezen welke richting hij moet opgaan. Zo vergaat het onze Fran[KA10]cois ook. Hij onderhoudt relaties met een aantal vrouwen en kan niet kiezen. Christine (Thiam) is een prachtige zwarte vrouw van 29; ze is arts, wil met hem trouwen en kinderen krijgen. Gaelle (Kiberlain) is 25 en ligt altijd met haar emoties overhoop. Marie-France (Agenin) is 45, de vrouw van zijn literaire agent en wil hem bemoederen; tenslotte is er Marianne (Schulz) die pas achttien is en door hem de liefde leert kennen met wie hij een fysieke relatie heeft. De film is intimistisch, saai en eigenlijk gebeurt er helemaal niets en slaat het geweifel dat tot vervelends toe aanhoudt, op de kijker over. De literaire dialoog is pretentieus en vermoeiend. Scenario van Charles Le Roux en regisseur Ronssin die hiermede zijn eerste lange speelfilm maakte. Het camerawerk is van Benoit Delhomme. Een film waar niemand op zit te wachten.

credits

Regie:
Jean-Pierre Roussin
Cast:
Vincent Lindon, Sandrine Kiberlain, Thiam, Barbara Schulz, Béatrice Agenin, Paul Pavel, Christine Murillo, Philippe Duclos, Jean-Luis Jacopin, Thérèse Bourou, Nathalie Dorval, André Engel
Scenario:
Charles Le Roux
Camera:
Benôit Delhomme
Muziek:
Pascal Esteve
Jaar:
1994
Alt. titels:
Irresolu, L'
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

L'irresolu (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken