Verenigde Staten 1995. Drama van Christopher Leitch. Met o.a. Leigh Taylor-Young, Michael Brandon, Karl David-Djerf, Karen Ayustin en Karl- David-Djerf.

VPRO Cinema

Als de veertien-jarige Chris (David-Djerf) net even te veel gestoeid heeft met de beste vriendin van zijn oudere zus, wordt hij ingerekend als het arme kind gewurgd wordt aangetroffen. Voor de politie is het een peuleschil om de jonge tiener te laten bekennen en dit onderschrijven ze nog met een omstreden psychologische methode. Een veroordeling ligt voor de hand en niemand twijfelt aan het oordeel van de deskundige, behalve zijn moeder (Taylor-Young). En die beweegt hemel en aarde om de onderste steen boven te krijgen. Aangrijpende maar zoveelste verhaal naar een ware geschiedenis. Dit soort films concurreert hevig met geïllustreerde tijdschriften. Zullen de kijkers het lezen verleren?

credits

Regie:
Christopher Leitch
Cast:
Leigh Taylor-Young, Michael Brandon, Karl David-Djerf, Karen Ayustin, Karl- David-Djerf, Leigh-Taylor-Young, Conor O'Farrell, Karen Austen, Karl David Djerf, Kim Duck-young, Karen Austin
Jaar:
1995
Alt. titels:
Murder or Memory?, Murder or memory?
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen