Duitsland 1958. Thriller van Viktor Tourjansky. Met o.a. Barbara Rütting, Hansjörg Felmy, Werner Hinz, Hans Nielsen en Margarethe Haagen.

VPRO Cinema

Fabrikant en weduwnaar Friedrich Rombach (Hinz) is verliefd op zijn secretaresse Anja Wegener (R[KA3]utting). Hij ontdekt dat zijn stiefzoon Ulrich (Felmy) zijn rivaal is en dat hij ondanks zijn macht en geld niet tegen de jeugd is opgewassen. In zijn wanhoop pleegt hij zelfmoord, maar niet zonder allerlei aanwijzingen achter te laten, waardoor Ulrich als de moordenaar wordt opgepakt. Pas tijdens het proces komt de waarheid boven water. Het feit dat de film werd gedraaid naar aanleiding van een feuilleton van Klaus Hellmer in het omroepblad Hör zu, was indertijd best een huzarenstukje. Een Duits equivalent van de grote hoeveelheden Amerikaanse tv- rechtbankdrama's, dat daar niet boven uitsteeg. Het is een niet meer dan sentimenteel, houterig gespeeld melodrama waarmee in die tijd de Duitse bioscoopzalen gevuld konden worden, juist voordat de tv meedogenloos ging toeslaan. Het scenario is van Hans Jacoby en het camerawerk van Günther Anders.

credits

Regie:
Viktor Tourjansky
Cast:
Barbara Rütting, Hansjörg Felmy, Werner Hinz, Hans Nielsen, Margarethe Haagen, Günter Pfitzmann, Corny Collins, Kai Fischer
Scenario:
Hans Jacoby
Muziek:
Herbert Windt
Jaar:
1958
Genres:
Thriller, Drama
Trefwoorden:
Rechtbankdrama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Herz ohne Gnade (1958) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken