Verenigde Staten 1991. Thriller van Ovidio G. Assonitis en Robert Barrett. Met o.a. Lesley-Anne Down, John Enos, Lady B. Pearl, Hugo Napier en Carolyn Seymour.

VPRO Cinema

Elaine Patterson (Down), die verbonden is aan de faculteit der letteren, wordt gevraagd in de gevangenis Engelse literatuur te doceren. Ze ontmoet er gestrafte Joe Dial (Enos) en de vonk tussen hen beiden springt over. Een gepassioneerde verhouding is het gevolg. Later bedenkt ze dat hun relatie niet kan en verbreekt hem. Joe Dial wil zich niet zomaar laten afpoeieren en besluit haar een lesje te leren; daarbij laat hij zich door de gevangenismuren beslist niet weerhouden. Elaine beleeft heel wat benauwde momentjes voordat Joe overmeesterd kan worden. Film met overbodige bloot- en geweldscènes naar een bedenkelijk verhaal van Charles Nichterlein, die daarvoor met William Clark het scenario schreef. Regisseur Assonitis staat op de credits vermeld als Oliver Hellman. Het camerawerk is van Roberto D'Ettore Piazzoli.

credits

Regie:
Ovidio G. Assonitis, Robert Barrett
Cast:
Lesley-Anne Down, John Enos, Lady B. Pearl, Hugo Napier, Carolyn Seymour, Michael Parks, Tomas Arana, Maurizio Fiorini, Clyde Barrett
Camera:
Roberto D'Ettore Piazzoli
Muziek:
Stelvio Cipriani
Jaar:
1991
Alt. titels:
Albtraum der Begierde, Out of control - Albtraum der Begierde
Genres:
Thriller, Drama
Trefwoorden:
Gevangenisfilm, Erotiek
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Over The Line (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken