Duitsland 1990. Komedie van Holm Dressler. Met o.a. Michelle Phillips, Christiana Gajoni, Timothy Peach, Torsten Münchow en Holger Handtke.

VPRO Cinema

Michael D[KA3]orner (Peach) speelt liever met zijn rockbandje dan zich druk te maken over het komende eindexamen - tot grote ergernis en zorg van zijn vader. Verder heeft hij het druk met de schier onmogelijke verovering van donkere Raffaela (Gajoni) en het van zijn lijf houden van de opdringerige Tracy (Phillips). Toch weet hij met de nodige hulp van de bolleboos van de klas Ludwig (Handtke) en groothartige huishoudster Lieselotte (Zöckler) de eindstreep te halen. Onbeduidende teenie-comedy met hits uit de jaren 1960 naar een idee van de in Duitsland zeer populaire tv-presentator Thomas Gottschalk, die samen met Joachim Hamman het scenario schreef. Regisseur Dressler, die bekend werd door het tv-programma Wetten daß... heeft hiermede zijn tweede film afgeleverd. Het camerawerk is van Gernot Roll.

credits

Regie:
Holm Dressler
Cast:
Michelle Phillips, Christiana Gajoni, Timothy Peach, Torsten Münchow, Holger Handtke, Hans Korte, Oliver Korittke, Michel Guillaume, Michael Hiller, Billie Zöckler, Christina Gajoni
Camera:
Gernot Roll
Jaar:
1990
Alt. titels:
Zur Hölle mit der Penne, Keep On Running - Zur Hèlle mit der Penne
Genres:
Komedie, Familiefilm, Muziek
Trefwoorden:
Tienerfilm, Popmuziek
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Keep On Running (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken