Italiƫ 1953. Misdaad van Roberto Montero. Met o.a. Boris Karloff, Franco Marzi, Renata Vicario, Patrizia Remiddi en Iole Fierro.

VPRO Cinema

De autoriteiten in Rome zijn verontrust over de toename van smokkel in verdovende middelen via het eiland Ischia. Politieman Marzi krijgt de opdracht de leider te ontmaskeren en de bende op te doeken. Op Ischia maakt hij kennis met Karloff, een vreedzame filantroop die beschouwd wordt als de weldoener van het eiland. Wanneer de kleine Remiddi, dochter van Marzi, ontvoerd wordt, ontpopt Karloff zich tot de monsterachtige leider van de drugssmokkelaars. Povere thriller die opgebouwd werd rond de faam van Karloff (vandaar ook de misleidende titel), die zich hier bovendien duidelijk niet thuisvoelt. Het voorspelbare scenario van Montero en Alberto Vecchietti komt alleen maar tot leven als Karloff zich via zijn sadistische kant toont. Fotografie van Augusto Tiezzi. In Amerika uitgebracht in 1957 als MONSTER OF THE ISLAND.

credits

Regie:
Roberto Montero
Cast:
Boris Karloff, Franco Marzi, Renata Vicario, Patrizia Remiddi, Iole Fierro, Carlo Duse, Germana Paolieri, Giuseppe Chinnici, Giulio Battiferri, Domenico De Ninno, Clara Gamberini, Salvatore Scibetta, Silvio Notti
Camera:
Augusto Tiezzi
Jaar:
1953
Alt. titels:
Mostro dell' isola, Il, Monster Of The Island
Genres:
Misdaad, Actiefilm
Landen:
Italiƫ

op televisie
0 uitzendingen

Il mostro dell' isola (1953) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken