Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1993. Drama van Glenn Jordan. Met o.a. James Woods, Anne Archer, Missy Grider, Graham Beckel en Diane D'Aquila.

VPRO Cinema

Sinds Woods zijn vrouw verloren is, leeft hij alleen met zijn tien-jarige dochter Hilary (Crider) en zeven-jarige zoon Bobby (MacIntosh). Zijn leven verandert wanneer hij Mary (Archer) ontmoet. Deze zelfstandige vrouw die weinig ervaring heeft met kinderen en het huishouden trekt bij hem in. Al vlug ontstaan er problemen want Woods vergelijkt haar in alles met Jane, zijn eerste vrouw. Behoorlijk relatie-drama dat de problematiek aansnijdt waarvoor twee mensen die van elkaar houden, zich geplaatst zien, als ze gaan samenwonen en nog niet voorbereid zijn op het delen van hun leven met iemand anders en de nieuwe verantwoordelijkheden die daarbij horen. Schitterend spel van de hoofdrollen. Eric Roth baseerde zijn script op een roman van Robert Kimmel-Smith. Voor de fotografie tekende Ron Orieux.

credits

Regie:
Glenn Jordan
Cast:
James Woods, Anne Archer, Missy Grider, Graham Beckel, Diane D'Aquila, Keegan Macintosh, Barry Bonds, Gabrielle Miller, Missy Crider
Muziek:
David Shire
Jaar:
1993
Genres:
Drama
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Jane's House (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken