Verenigde Staten 1994. Documentaire van Hart Perry. Met o.a. Little Richard, Tanya Tucker, Gladys Knight, Al Green en Chet Atkins.

VPRO Cinema

Een op zich interessant gegeven schiet tekort in informatie en entertainment, zodat niet meer overblijft dan een promotiefilmpje voor een nieuw album van MCA Records, Rhythm, Country & Blues genaamd. In deze special komen de invloed van country-hoofdstad Nashville en van Memphis, geboorteplaats van de blues, aan bod. Met behulp van oude opnamen wordt de geleidelijke versmelting van beide muzieksoorten in beeld gebracht, met commentaar van sterren uit beide genres. De nieuwe versies van klassieke songs in deze special en de duetten van country-artiesten met R&B-sterren komen niet echt uit de verf. Er zijn oude opnamen van Little Richard, Aretha Franklin, B.B. King en anderen, maar dat hebben we allemaal al eens eerder gezien. Wel geslaagd zijn de duetten tussen Travis Tritt en Patti LaBelle in 'When Something is Wrong With My Baby' en tussen Sam Moore en Conway Twitty tijdens de laatste opnamesessie van Twitty voor diens dood. Regisseur Perry verdient enige lof voor de compilatie van oude opnamen die, hoewel niet nieuw of onthullend, toch interessant zijn. De muziek van Don Was sluit goed aan bij de populaire songs uit beide genres.

credits

Regie:
Hart Perry
Cast:
Little Richard, Tanya Tucker, Gladys Knight, Al Green, Chet Atkins, Patti LaBelle, Vince Gill, Lyle Lovett, Travis Tritt, B.B. King, Sam Moore, Allen Toussaint
Muziek:
Don Was
Jaar:
1994
Genres:
Documentaire, Muziek
Trefwoorden:
Popmuziek
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Rhythm, Country & Blues (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken