Roemenië/Duitsland 1994. Komedie van Bogdan Dumitrescu. Met o.a. Silvia Gheorghe, Alexandru Anchel, Ciristea-Alexandru Niculae, Cristian Paulica en Viorel Patrut.

VPRO Cinema

Regisseur Dumitrescu, die zelf het scenario schreef, trok een blik kinderen open en zette ze voor de camera van Doru Mitran. Ze spelen minder bedeelden, die een Britse slee, een luxueuze Jaguar, ontdekken. Hoewel niemand een rijbewijs heeft, besluiten ze met uitsluiting van de jongste een tochtje - van 42 km - naar een badplaats aan de Zwarte Zee te gaan maken. De jongste verbergt zich in de kofferbak als hij niet meemag. Hij weet naderhand zijn plaatsje in de bende te veroveren, als hij een pistool gevonden heeft. Hoewel de oudste nauwelijks boven het stuur uitkomt, bereiken zij het strand. Het groepje, dat aanvankelijk door het gemeenschappelijke lot verbonden was, valt geleidelijk uit elkaar (een tweetal verdwijnt zonder dat de rest zich er iets van aantrekt) net zoals dat met volwassenen het geval is - de boodschap van de maker. Spontaan spel van de kinderen.

credits

Regie:
Bogdan Dumitrescu
Cast:
Silvia Gheorghe, Alexandru Anchel, Ciristea-Alexandru Niculae, Cristian Paulica, Viorel Patrut, Constantin Tanase, Danut Podzo
Camera:
Doru Mitran
Muziek:
Adrian Enescu
Jaar:
1994
Alt. titels:
Thalassa, Thalassa, Ruckkehr zum Meer
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Tragikomedie
Landen:
Roemenië, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen