Verenigde Staten 1995. Mysterie van Derek Westervelt en erek Westervelt. Met o.a. James McCaffrey, Polly Draper, John Glover, Leslie Hope en Allison Mackie.

VPRO Cinema

Architect Paul Stewart (McCaffrey) maakt na de dood van zijn verongelukte vrouw kennis met Laura Pierce (Hope). Hij heeft net een half miljoen dollar van de verzekering gehad. Hij laat zich volledig door Laura inpakken en wordt tot over zijn oren op haar verliefd. Wat hij niet weet is dat groezelige priv[KA1]edetective Victor Kraft (Glover) haar op hem heeft afgestuurd om de verzekeringspenningen af te troggelen. Laura was al eens eerder onder vergelijkbbare omstandigeheden elders met de noorderzon vertrokken. Nu wordt Laura echter echt verliefd op architect Stewart. Dit behoorde niet in de plannen van Kraft. Nog minder - althans zo lijkt het - dat Evelyn Hayes (Draper) de vriendin van Paul, Laura gaat chanteren. Dan blijkt ook Paul niet zuiver op de graad te zijn. Hoewel het plot best aardig is, is de uitwerking van de film niet zo origineel gedaan, het spel vlak en de finale onnodig lawaaierig en gewelddadig.

credits

Regie:
Derek Westervelt, erek Westervelt
Cast:
James McCaffrey, Polly Draper, John Glover, Leslie Hope, Allison Mackie, George D. Wallace, Debra Mooney, John de Lancie, Henry Marshall
Jaar:
1995
Genres:
Mysterie, Drama, Thriller
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Schemes (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken