Zwitserland/Frankrijk 1993. Drama van Jean-Louis Bertucelli. Met o.a. Gérard Klein, Olivia Brunaux, Jean-Luc Buquet, Raphaël Dufour en Jean-Marie Winling.

VPRO Cinema

Leraar Klein staat voor de klas op weer een nieuwe school. Hij stelt zich voor, en alle leerlingen observeren hem afwachtend. Alleen de gehandicapte Dufour trekt zich niets van hem aan en rijdt rondjes in zijn rolstoel. Wanneer de jongen bij de ingang van de school op zijn moeder wacht, bekijkt hij de motor van de nieuwe leerkracht. Het is dezelfde als die waardoor hij het gebruik van zijn benen is kwijtgeraakt. Weer een aflevering in de soapserie voor huilerige bakvisjes. In dit melige scenario van Eric Kristy, Jean-Patrick Rousseau en Alex Steiner worden alle sentimentele registers schaamteloos opengetrokken. De kleine Dufour, als de jongen die elk contact met volwassenen weigert, vergrijpt zich aan het moederinstinct van vrouwelijke kijkers. Paul Bonis stond achter de camera.

credits

Regie:
Jean-Louis Bertucelli
Cast:
Gérard Klein, Olivia Brunaux, Jean-Luc Buquet, Raphaël Dufour, Jean-Marie Winling, Claire Prévost, Raphael Dufour, Olivia Bruneaux
Scenario:
Eric Kristy, Patrick Rousseau
Camera:
Paul Bonis
Muziek:
François Ribac
Montage:
Laurence Vaes
Jaar:
1993
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Televisiefilm
Landen:
Zwitserland, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

L'instit: Le mot de passe (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken