Frankrijk/Duitsland 1993. Drama van Jacques Rouffio. Met o.a. Thierry Fortineau, Philippine Leroy-Beaulieu, Patrick Zimmerman, Elvire Audray en Juliette Brac.

VPRO Cinema

Het geromantiseerde levensverhaal van Jules Ferry (gespeeld door Fortineau), die in 1832 geboren werd en stierf in 1893. Hij was advocaat en journalist maar verwierf vooral internationale bekendheid als staatsman in de functie van premier en minister van onderwijs. Hij ijverde voor de vrijheid van de burgers en het recht op onderwijs voor iedereen, ook voor meisjes. Hij was verantwoordelijk voor het invoeren van persvrijheid, vakbonds vrijheid en een wet op de echtscheiding. De film doet een beeld herleven van een woelige periode in de moderne Franse geschiedenis via het portret van een ongewoon man. Het scenario en de dialogen, geschreven door Jean-Michel Gaillard, zijn gebaseerd op historische documenten en betrouwbare bronnen. Vooral belangrijk voor politiek ingewijde kijkers. Gefotografeerd door Roland Dantigny.

credits

Regie:
Jacques Rouffio
Cast:
Thierry Fortineau, Philippine Leroy-Beaulieu, Patrick Zimmerman, Elvire Audray, Juliette Brac, Didier Benureau, Philippe Bianco, Thierry Bosc
Scenario:
Jean-Michel Gaillard
Camera:
Roland Dantigny
Muziek:
Antoine Duhamel
Jaar:
1993
Genres:
Drama, Biografie
Trefwoorden:
Docudrama
Landen:
Frankrijk, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Jules Ferry (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken