Verenigde Staten 1994. Drama van Armand Mastroianni. Met o.a. Lori Loughlin, Greg Evigan, Valerie Landsburg, Reginald VelJohnson en Jeff Yagher.

VPRO Cinema

Aankomend politieagente Toni Stroud (Loughlin) wordt verkracht door collega Charlie Lloyd (Evigan). Ze is bang om hem aan te geven omdat ze de repercussies van haar collega's vreest. Als ze ontdekt dat hij hetzelfde ook bij burgers heeft geflikt, geeft ze hem aan en betaalt daarvoor de prijs. Het bureau laat haar vallen en ze wordt zelfs ontslagen. Ze brengt haar zaak in de openbaarheid en de tv-film, die zou zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen, eindigt in de rechtszaal. Het scenario van Valerie West is veelbelovend, maar gaat ten onder aan clichés en zouteloze dialogen. Ook de acteerprestaties zijn teleurstellend en alleen Evigan weet een geloofwaardige rol neer te zetten. Martin Sheens mooie gastrol als hulpofficier van justitie komt te laat en is te kort om de film nog te redden. Regisseur Mastroianni en cameraman Tom Priestley kiezen hun shots met zorg, maar hun inspanningen worden teniet gedaan door de oninteressante personages en het voorspelbare verhaal.

credits

Regie:
Armand Mastroianni
Cast:
Lori Loughlin, Greg Evigan, Valerie Landsburg, Reginald VelJohnson, Jeff Yagher, Jason Schombing, Michael Benevie, Martin Sheen, Robert Treveiler, Rick Warner, Elaine Malke, Rhonda Griffis, Tammy Arnold, Barry Bell, Terry Loughlin
Scenario:
Valerie West
Camera:
Tom Priestley jr
Muziek:
George S. Clinton
Montage:
Robert Florio, Tim Boettcher
Jaar:
1994
Alt. titels:
Mi§braucht und verraten
Genres:
Drama, Thriller
Trefwoorden:
Melodrama, Rechtbankdrama, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

One of Her Own (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken