Hongarije/Frankrijk 1994. Komedie van Michel Lang. Met o.a. Charles Aznavour, Annie Cordy, Gottfried John, Yves Jacques en Eszter Nagy-Kalory.

VPRO Cinema

De duidelijk uit betere kringen afkomstige Colette (Cordy) is regelmatig te vinden tussen de daklozen van Parijs, waar ze zoekt naar een man. Vruchteloos - tot ze op een keer de haveloze Baldipata (Aznavour) tegen het lijf loopt. Colette is sinds kort haar despotische echtgenoot kwijt, die niet kon verkroppen dat zijn zoon in de gevangenis zit wegens bizarre smokkelpraktijken. Nu heeft Colette een brief ontvangen die bestemd is voor haar man. Geestige en bewogen ontmoeting van twee 'monstres sacrés' van de Franse film. Het scenario van Claude d'Anna en Laure Bonin is op zich niets speciaals, maar de spontaniteit en het enthousiasme waarmee Aznavour en Cordy hun personages in de verf zetten zorgen voor pure cinematografische ontspanning. Miklós Biró stond in voor de fotografie.

credits

Regie:
Michel Lang
Cast:
Charles Aznavour, Annie Cordy, Gottfried John, Yves Jacques, Eszter Nagy-Kalory, Anna Ráchevei, János Bán, Peter Haumann, René Remblier, Jean-Pierre Venet, Marc Faure, Gillia Palas, Pierre Bouleau
Camera:
Miklós Biró
Muziek:
Pierre Porte
Jaar:
1994
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Hongarije, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Baldipata (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken