Verenigd Koninkrijk 1994. Mysterie van Paul Murton. Met o.a. Emma Thompson, Adrian Dunbar, Eleanor Bron, David Horovitch en Joanna Roth.

VPRO Cinema

Thompson hoopt nu ze zwanger is haar niet bepaald schitterende huwelijk met Dunbar te redden. Ze haalt hem over haar mee te nemen op een zakenreis naar de Highlands. Joe vindt het maar niks, want normaal gesproken neemt hij zijn vriendin mee naar dat hotel. In het hotel raakt Thompson geobsedeerd door een kind dat er jaren geleden in een meer verdronk. Ondertussen raakt ze ook steeds sterker overtuigd van Dunbars ontrouw. Psychologische thriller, badend in een bevreemdende sfeer, schitterend gespeeld door een reeks uitstekende acteurs, met aan kop natuurlijk Thompson. Hoe een dramatische gebeurtenis uit het verleden invloed uitoefent op het heden. Knap scenario van regisseur Murton. Hallucinante fotografie van Stuart Wyld.

credits

Regie:
Paul Murton
Cast:
Emma Thompson, Adrian Dunbar, Eleanor Bron, David Horovitch, Joanna Roth, Phyllida Law, Barry Malloy, Lewis Howden, Jim Twaddle, Carol Ann Crawford, Sandy Welch, Veronica Leer, Michael Kennedy
Scenario:
Paul Murton
Muziek:
Philip Appleby
Jaar:
1994
Alt. titels:
Blue Boy, The
Genres:
Mysterie, Thriller
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Blue Boy (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken