Verenigde Staten 1986. Komedie van Paul Bartel. Met o.a. Eve Arden, Paul Bartel, Griffin Dunne, Penny Peyser en Mary Woronov.

VPRO Cinema

Jane (Peyser) is het middelpunt van allerlei geheimzinnige gebeurtenissen, alsof iemand anders haar leven in de hand heeft. Haar verloofde Dick (Dunne) laat haar in de steek en haar moeder (Arden) vraagt haar handtekening voor haar vriendinnen. Ten einde raad vraagt ze hulp aan haar psychiater Dr. Shreck (Bartel). Die stelt haar een niet bepaald alledaagse therapie voor. Maar wat is eigenlijk die 'Secret Cinema' die haar steeds achtervolgt? Waanzinnige parodie op de Z-film, waarin Bartel tot het uiterste gaat. De derderangs hoofdrolspeelster schijnt niet te weten dat ze in een film speelt. Geloofwaardig is het allemaal niet, maar wel prettig gestoord, vooral omdat de acteurs zich kostelijk lijken te amuseren en dit ook weten over te brengen. Het scenario is van regisseur Bartel. Het camerawerk is van Robert Stevens. Aflevering 20 van het eerste seizoen, nummer 20 van 45. Dolby.

credits

Regie:
Paul Bartel
Cast:
Eve Arden, Paul Bartel, Griffin Dunne, Penny Peyser, Mary Woronov, Richard Paul, Barry Dennen, Justin Darby, Alix Alias, Gary Goodrow
Scenario:
Paul Bartel
Productie:
David E. Vogel, Steven Spielberg, Stephen Semel, Cherry Bloch, Steve Starkey, Skip Lusk, Joshua Brand, John Falsey
Camera:
Robert Stevens
Muziek:
Billy Goldenberg
Jaar:
1986
Alt. titels:
Steven Spielberg's Amazing Stories: Secret Cinema, Secret Cinema
Genres:
Komedie, Fantasy
Trefwoorden:
Fantasy, Satire, Film over Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen