Verenigde Staten 1994. Drama van Harry Moses. Met o.a. Samuel L. Jackson, Sam Waterston, Seth Gilliam, John Glover en Eddie Bracken.

VPRO Cinema

Producent en regisseur Moses heeft een meeslepend scenario geschreven op basis van het boek The Court-Martial of Johnson Whittaker van John F. Marszalek. De cast komt onder zijn regie bovendien tot prima acteerprestaties. Het verhaal is gebaseerd op een waar gebeurd voorval in 1880 op de militaire academie van West Point. Johnson Whittaker (Freeman jr.) vertelt zijn verhaal in flash-back aan een verslaggever. De jonge Whittaker (Gilliam), een zwarte man, zit in het laatste jaar van zijn opleiding en wordt door racistische mede-kadetten ernstig mishandeld. De krijgsraad bepaalt dat hij zichzelf heeft verminkt om zo niet aan het laatste examen te hoeven meedoen. Hij wordt vertegenwoordigd door twee advocaten, Daniel Chamberlain (Waterston) en Richard Greener (Jackson), die onderling ook regelmatig botsen. Als verdedigers doen ze echter goed werk en ze weten aan te tonen dat Whittaker door racistische kadetten is aangevallen en dat West Point heeft geprobeerd de zaak in de doofpot te stoppen. Verrassend is vooral dat West Point al in 1870 mensen van kleur toeliet.

credits

Regie:
Harry Moses
Cast:
Samuel L. Jackson, Sam Waterston, Seth Gilliam, John Glover, Eddie Bracken, Mason Adams, Brad Greenquist, Al Freeman jr, Peter Maloney, Scott Paetty, John Wehr, Ken Garito
Jaar:
1994
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Docudrama, Militaire dienst
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Assault at West Point (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken