Verenigde Staten 1990. Komedie van Charles Martin Smith. Met o.a. Dave Thomas, Sally Kellerman, Alex Rocco, Paxton Whitehead en Christopher Neame.

VPRO Cinema

Deze zotte komedie, die twee jaar op de plank bleef liggen voordat hij in premi[KA2]ere ging, is leuker dan de reputatie suggereert, maar nogal esoterisch. Een langzaam begin, waarin Boris Badenov en Natasha Fatale, doortrapte oostblokspionnen en stripfiguren uit de klassieke Amerikaanse tv-tekenfilm BULLWINKLE, tot leven worden gebracht. Ze dwalen wat rond op zoek naar een uitvinding die met reizen in de tijd te maken heeft, en ontmoeten tussen de beroemdheden met korte gastrollen zelfs hun meerdere, Bullwinkle Moose (vermomd als mens). De perfecte casting van zowel Thomas en Kellerman (die het slotthema zingt) als het schunnige duo doen veel. June Foray, de tekenfilm-stem van Natasha, heeft een helemaal vluchtig gastoptreden.

credits

Regie:
Charles Martin Smith
Cast:
Dave Thomas, Sally Kellerman, Alex Rocco, Paxton Whitehead, Christopher Neame, Andrea Martin, John Calvin, Anthony Newley, John Candy, Arye Gross, June Foray
Muziek:
David Kitay
Jaar:
1990
Genres:
Komedie, Avonturenfilm, Familiefilm
Trefwoorden:
Cape- en degenfilm, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen