Italië/Verenigde Staten 1993. Documentaire van Met o.a. Gopal Maji, Karampal Singh, Shamlal Maji, Neville Hogg en Sandro.

VPRO Cinema

Benares. Een drukke wereldstad aan de oevers van de heilige rivier de Ganges. Duizenden gelovigen komen hier regelmatig een bad nemen in de stroom die ontsprongen is uit de haren van de godin Shiva. De stroom van leven en dood. Hier wordt men gedoopt en na het overlijden verdwijnt het stoffelijk overschot erin. Voor toeristen een bezienswaardigheid, voor de gelovigen de zaligheid, voor de wetenschap een bron van bacteriën en ziektes. De regisseur leidt ons langs de massa, met als centrale figuur Gopal Maji, de gids, die met zijn bootje - en tegen betaling - de vreemdelingen langs deze volkstoeloop voert. Regelmatig wordt halt gehouden en geven de mensen zelf commentaar. Een hartverscheurend document dat de toeschouwer tot denken aanzet. Een snelle montage van Jacopo Quadri. Rosi zelf hanteerde de camera.

credits

Cast:
Gopal Maji, Karampal Singh, Shamlal Maji, Neville Hogg, Sandro, Franco, Gajand Sir, C. Krenger, S. Konrad, Pado Bhaltchanrya, Sushama Pal, Balu, J. N. Tivari, Kashi Bhagat, Rajinder
Jaar:
1993
Genres:
Documentaire
Trefwoorden:
Religieuze film
Landen:
Italië, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Boatman (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken