Denemarken 1992. Familiefilm van Birger Larsen. Met o.a. Morten Schaffalitzky, Karen Hansen, Sam Gyllling, Anders Jönsson en Annika Nordenskjöld-Olsén.

VPRO Cinema

De veertien-jarige Mattias en zijn kleinere zusje Linda nemen afscheid van de schoolvriendjes. Hun moeder heeft van een tante een oud huis geërfd in het Zweedse Smalanden en daarom gaan ze weg uit Denemarken. In het oude huis moet heel wat worden opgeknapt, maar moeder besluit alles te vernieuwen. Samen met de kinderen wil ze een nieuw leven beginnen. Het leven op het platteland blijkt mee te vallen. Linda kan nu eindelijk paardrijden, dat was altijd al haar grote droom. 's Nachts gebeuren er allerlei onverklaarbare dingen en de kinderen besluiten dit raadsel op te lossen. Het scenario is van regisseur Laresen en Ulf Stark naar de roman van Karl Svognen. Ook bekend als DAS GROßE WAGEN. Exporttitel: BIG DIPPER.

credits

Regie:
Birger Larsen
Cast:
Morten Schaffalitzky, Karen Hansen, Sam Gyllling, Anders Jönsson, Annika Nordenskjöld-Olsén, Sos Egelind, Palle Granditsky, Thomas von Brömssen, Henric Holmberg, Örjan Ramberg, Thomas Roos, Sam Gylling, Karen Hansen, Morten Schaffalitzky
Scenario:
Birger Larsen
Schrijver:
Karl Svognen
Jaar:
1992
Alt. titels:
Große Wagen, Das, Big dipper
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Denemarken

op televisie
0 uitzendingen

Karlsvognen (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken