Frankrijk 1992. Komedie van Didier Van Cauwelaert. Met o.a. Michel Leeb, Dominique Lavanant, Anne Kesseler, Christine Boisson en Catherine Arditi.

VPRO Cinema

Wantrouw zekerheden en geloof niet in de liefde - dat is zo ongeveer de wijsheid die deze aardige, pretentieloze komedie wil overbrengen. In deze verfilming van Philippe Adler's roman over de ondergang van het hoofd van de nieuwsdienst bij een tv-zender, schetst Van Cauwelaert een kaleidoscopisch beeld van een van de grote drama's in de jaren 1990: niemand, hoe talentvol ook, is veilig voor de werkeloosheid, en als het misgaat kun je alleen rekenen op jezelf en op degene van wie je houdt. Deze boodschap verpakt Van Cauwelaert, bijgestaan door een sobere Leeb en een groepje komische actrices, in spot en schaterlach. Want de lach blijft de beleefde uiting van de wanhoop. Het scenario is van regisseur Van Cauwelaert. Het camerawerk is van Martial Thuny.

credits

Regie:
Didier Van Cauwelaert
Cast:
Michel Leeb, Dominique Lavanant, Anne Kesseler, Christine Boisson, Catherine Arditi, Françoise Dorner, Nadia Farès, Françoise Christophe, Jacques François, Bernard Alane, Anne Kessler, Fabienne Guyon
Scenario:
Didier Van Cauwelaert
Camera:
Martial Thuny
Muziek:
Aldo Frank
Jaar:
1992
Alt. titels:
Amies de ma femme, Les
Genres:
Komedie, Romantiek
Trefwoorden:
Tragikomedie, Romantisch drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Les amies de ma femme (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken