Italië 1993. Drama van Silvio Soldini. Met o.a. Fabrizio Bentivolglio, Mària Bakò, Jessica Forde, Silvia Mocci en Felice Andreasi.

VPRO Cinema

De gescheiden Pietro (Bentivoglio), nachtwaker in een groot warenhuis in Milaan, heeft geen greep op het leven. Zijn kind mag hij alleen in het weekend zien. Door een toeval ontmoet hij Pabe (Bakò), een Hongaars zigeunermeisje. Zij klampen zich aan elkaar vast. Na de eerste ontmoeting gaat hij haar zoeken op plaatsen waar hij haar heeft zien bedelen. Hij redt haar als ze in moeilijkheden komt, volgt haar in een zigeunerkamp en schaakt haar zelfs. Samen gaan ze naar de kust, een wonderlijke reis. Ze weten geen van beiden wat hen te wachten staat en wat ze zoeken in een andere wereld. Een film die tot nadenken stemt over de zin van het leven. Scenario van regisseur Soldini en Roberto Tiraboschi. Camerawerk van Luca Bigazzi.

credits

Regie:
Silvio Soldini
Cast:
Fabrizio Bentivolglio, Mària Bakò, Jessica Forde, Silvia Mocci, Felice Andreasi, Philippine Leroy-Beaulieu, Maria Bako, Fabrizio Bentovoglio
Scenario:
Silvio Soldini, Roberto Tiraboschi
Productie:
Roberto Sessa
Camera:
Luca Bigazzi
Muziek:
Giovanni Venosta
Montage:
Claudio Cormio
Jaar:
1993
Alt. titels:
Anima divisa in due, Un', Een gespleten ziel, A soul split in two, A split soul
Genres:
Drama
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Un'anima divisa in due (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken