Verenigde Staten 1965. Drama van Everett Chambers. Met o.a. Don Gordon, Carol Seflinger, Lee Phillips, David White en Midge Ware.

VPRO Cinema

Na weer eens op zijn donder te hebben gekregen, besluit de eeuwige verliezer Gordon de bokssport te laten voor wat ze is. Hij gaat naar Californië om zijn geld te halen, dat zijn zus voor hem beheerde. Zij blijkt inmiddels te zijn gestorven aan een overdosis drugs, en haar verslaafde minnaar, Phillips, is er met het geld vandoor. Samen met Seflinger gaat hij achter de man aan. Een kleine, onafhankelijk geproduceerde low-budget film, die er ondanks vele tekortkomingen in slaagt tot het onverwachte einde toe te blijven boeien. De film is duidelijk met veel liefde gemaakt. Het schematische scenario is van regisseur Chambers en acteur Gordon, naar een verhaal van Nancy Valentine. Door Michael Murphy gedraaid in zwart-wit - op twee zwaar symbolische kleursequenties na. Sally Kellerman is te horen als zangeres van 'If You Love Me'.

credits

Regie:
Everett Chambers
Cast:
Don Gordon, Carol Seflinger, Lee Phillips, David White, Midge Ware, John Marley, Annette Valentine, Bek Nelson, Carolyn Hughes, Bert Remsen, Cliff Carnell, George Sawaya
Scenario:
Everett Chambers
Muziek:
Sally Kellerman, Ruby Raksin
Schrijver:
Nancy Valentine
Jaar:
1965
Alt. titels:
Lollipop Cover, The
Genres:
Drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Lollipop Cover (1965) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken