Mexico 1994. Drama van Arturo Ripstein. Met o.a. Patricia Reyes Spindola, Alberto Estrella, Blanca Guerra, Ana Ofelia Murguía en Alex Cox.

VPRO Cinema

Deze film over het leven van een zangeres beslaat de periode van 1930 tot 1948 tot haar dood. Lucha (Reyes Spindola) zingt in cabaretten. Ze ontmoet Pedro (Estrella), met wie ze haar leven wil delen. Op de dag van de bruiloft adopteert ze een klein meisje, zonder toestemming van haar echtgenoot. Daarna valt ze hem lastig met jaloers gedrag. Pedro verlaat haar. Ze heeft talrijke verhoudingen maar blijft steken in de herinnering aan haar grote liefde. Ook lijdt ze onder de afwijzende houding van haar moeder, die zich niets aantrekt van haar zelfmoordpoging. De film is somber, zelfs wanhopig. Ondanks haar moed en haar kwaliteiten op professioneel gebied slaagt deze vrouw er niet in het geluk te vinden. Een verstikkend rood domineert in alle scènes, behalve in de zelfmoordscène aan het slot. Deze overvoerde sfeer doet uiteindelijk afbreuk aan ritme en opbouw van de film. Scenario van Paz Alicia Garcia Diego. Camerawerk van Bruno De Keyser.

credits

Regie:
Arturo Ripstein
Cast:
Patricia Reyes Spindola, Alberto Estrella, Blanca Guerra, Ana Ofelia Murguía, Alex Cox, Arturo Alegro, Alejandra Montoya
Scenario:
Paz Alicia Garcia Diego
Camera:
Bruno de Keyzer
Muziek:
Lucia Alvarez
Jaar:
1994
Alt. titels:
Reina de la noche, La
Genres:
Drama, Romantiek, Biografie
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Romantisch drama
Landen:
Mexico

op televisie
0 uitzendingen

La reina de la noche (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken