Rusland 1992. Komedie van Vadimir Bortko. Met o.a. Vadimir Bortko, Arkadi Inin, Nikolai Karachentsov, Andris Zhargas en Daria Mikhailova.

VPRO Cinema

Deze Russische film gaat over Oleg (Karachentsov), een jonge Russische officier die dienst gedaan heeft bij de Sovjetbezettingsmacht in de (voormalige) DDR. Nadat zijn legeronderdeel naar huis is gestuurd, gaat hij zelf naar Sint Petersburg, waar hij op het vliegveld Olga (Mikhailova) ontmoet die actrice wil worden, en Vladimir (Zhargas), een veteraan- vlieger van de oorlog in Afghanistan die net zoals hij door het nieuwe kapitalisme snel rijk hopen te worden. Ze krijgen te maken met hyperinflatie, gebrek aan huisvesting en nog veel meer sociale problemen, de regelrechte erfenis van het communisme. Ze ontdekken zoals iedereen dat het niet zo gemakkelijk is als ze wel gedacht hadden. De misdaad wiert telig. Interessante film, die komisch bedoeld is en ondanks zijn tekortkomingen best interessant is. De film heeft twee ontknopingen en dat met de bedoeling om aan diverse smaken tegemoet te komen. Het camerawerk is van Vladimir Kovsel.

credits

Regie:
Vadimir Bortko
Cast:
Vadimir Bortko, Arkadi Inin, Nikolai Karachentsov, Andris Zhargas, Daria Mikhailova, Viktor Pavlov, Borislav Brondukov, Valentina Talyzina
Camera:
Vladimir Kovsel
Muziek:
Vladimir Dashkevich
Jaar:
1992
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Tragikomedie, Sociaal drama
Landen:
Rusland

op televisie
0 uitzendingen

Udachi vam, gospoda! (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken