Colombia/Duitsland/Frankrijk 1990. Misdaad van Frank Guthke. Met o.a. Constance Engelbrecht, Gérard Blain, Jürgen Vogel, Dieter Pfaff en Rámon Garcia.

VPRO Cinema

De achttien-jarige Vogel is verslaafd aan een cocaïne- derivaat 'Andessneeuw' genaamd. In de hoop er goedkoper aan te komen in het land van herkomst, trekt hij naar Columbia, waar hij al snel in botsing komt met de Zuidamerikaanse drugsmafia. Hij verdwijnt spoorloos. Zijn moeder, Engelbrecht, gaat op zoek naar hem. Ze moet een lijk identificeren waarop zijn papieren gevonden zijn, maar zij is formeel: de dode is haar zoon niet. Piloot- avonturier Blain wil haar helpen en ontdekt dat de mafia ergens in de jungle zwaarverslaafden gevangen houdt. Goed gemaakte, maar niet bijster originele, drugsstory, die wel een idee geeft van hoe de internationale vertakkingen in dit gesloten wereldje in elkaar zitten. Het einde is voorspelbaar, maar lost niets op. Guthke en Antonio Skarmeta schreven het scenario, dat aantrekkelijk in beeld gebracht werd door Anton Klima. Ook bekend als LA NEIGE DES ANDES.

credits

Regie:
Frank Guthke
Cast:
Constance Engelbrecht, Gérard Blain, Jürgen Vogel, Dieter Pfaff, Rámon Garcia, Ernesto Comez Cruz, Guillermo Rios, Edgar Hoppe, Tamara Navas, Christoph Baumann, David Killerbey, Diego Perez, Lisset Cabrera, Tibor Isamboki, Robert J. Bosshardt
Scenario:
Antonio Skármeta
Jaar:
1990
Alt. titels:
Schnee der Anden, Der, La neige des Andes, Neige des Andes, La
Genres:
Misdaad, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Colombia, Duitsland, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Der Schnee der Anden (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken