Verenigde Staten 1994. Biografie van James Keach. Met o.a. Jane Seymour, D.W. Moffett, Lou Walker, Michelle Joyner en Brett Rice.

VPRO Cinema

Hazel Brannon Smith (Seymour) is de eerste vrouw die als journaliste de Pulitzer prijs voor haar artikelen kreeg, in 1964. Deze tv-film is gebaseerd op ware feiten. Het is 1954 als Hazel met haar man Smitty (Mofett) terugkeert naar haar kleine geboortestad in Mississippi, om een krant uit te geven. Hoewel ze overtuigd voorstander van rassenscheiding was, wordt ze zich nu bewust van het feit dat de tijden veranderen. Wanneer ze onrechtvaardigheden tegen de plaatselijke zwarte bevolking opmerkt, vooral van sheriff Cole (Rice), begint ze stukken te schrijven waarin ze tegen hem ageert. Als ze zich geroepen voelt een artikel te schrijven waarin ze de sheriff bekritiseert voor het schieten op een zwarte man zonder reden, wordt ze uitgestoten, omdat de stadsbewoners tegen haar in het geweer komen en sommige gaan over tot geweld tegen haar. Het scenario van Rama Laurie Stagner is zeer intelligent maar steunt te veel op stereotype karakters. Opvallend werk van de cast en de crew, hoewel regisseur Keach beter kan. Hij heeft veel te danken aan het camerawerk van Ross Maehl. Ook bekend als QUEST FOR JUSTICE.

credits

Regie:
James Keach
Cast:
Jane Seymour, D.W. Moffett, Lou Walker, Michelle Joyner, Brett Rice, Starletta DuPois, Richard Kiley, Jeanette Lane Bradbury, Mary Nell Santacroce, Swionne Dickerson, L. Warren Young, Rebecca, Wackler
Jaar:
1994
Alt. titels:
Passion for Justice: Hazel B. Smith Story, A, Hazel B. Smith Story, The, Quest For Justice
Genres:
Biografie, Drama
Trefwoorden:
Americana, Sociaal drama, Racisme
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen