Verenigde Staten 1994. Drama van Michael Switzer. Met o.a. Peter Horton, Tracy Pollan, Roy Dotrice, Natalia Nogulich en Eric Pierpoint.

VPRO Cinema

Deze tv-film is alweer een excuus om menselijk lijden uit te buiten om de kijkcijfers op te schroeven. Hij is nietszeggend en heel slecht geschreven door Jeff Andrus, Charles Wilkinson en Janet Brownell. De film gaat diep in op een zeldzame, angstaanjagende, genetische afwijking die zonlicht gevaarlijk en dodelijk voor zijn slachtoffers maakt. Jom (Horton) en Kim Harrison (Pollan) hebben drie dochters met de ziekte (die bekend staat als xeroderma pigmentosum) en in verduisterde kamers moeten leven. Het gezin moet ook vechten tegen kleinsteedse vooroordelen en onwetendheid. Hoewel de acteerprestaties goed zijn, is het verhaal te simpel en er komt geen einde aan. Regisseur Switzer doet erg zijn best, maar door het doodse script blijft dit zonder resultaat. Slechts het camerawerk van Kees van Ostrum geeft deze bloedeloze film wat elan. De muziek van David Michael Frank kan men beter vergeten.

credits

Regie:
Michael Switzer
Cast:
Peter Horton, Tracy Pollan, Roy Dotrice, Natalia Nogulich, Eric Pierpoint, Sam Horrigan, Annalise Ashdown, Annie Corley, Mary Pat Gleason, Lindsay Haun, Ramon Bieri, Lenore Kasdorf, Bill Snitrovich, Bill Smitrovich
Scenario:
Jeff Andrus
Muziek:
David Michael Frank
Jaar:
1994
Alt. titels:
Les enfants de la nuit
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Children of the Dark (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken