Italiƫ 1993. Lucio Lunerti. Met o.a. Stefano Abbati, Alberto Di Stasio, Barbara Nay, Fiammetta Carena en Francesco Capitano.

VPRO Cinema

Schrijver-regisseur Lunerti`s rustige benadering van een intelligent verhaal over een voormalig activist die zich opnieuw inlaat met zijn politiek verleden. Het is een mooie, existenti[KA3]ele road-movie, hoewel sommige plots niet duidelijk zijn. Luca (Abbati) werkt als deejay bij de radio en wordt uit zijn zichzelf opgelegde isolement gerukt, als zijn vriend Giovanni (Di Stasio), maker van tv-films en documentaires, zijn hulp vraagt bij het onderzoek voor een film, naar de donkere jaren van het terrorisme, rond 1975 in Itali[KA3]e. Luca bezoekt eerst zijn geboortestad en zijn, van hem vervreemde, ouders, zijn vroegere mede-activisten en zijn oude vriend Matteo (Visentin), die zich schuil houdt, omdat hij terroristen verraden heeft. Het wordt duidelijk dat Giovanni's eigen contact van vroeger met terroristen littekens heeft nagelaten. Goede en beheerste vertolkingen. Lunerti's intelligente debuut bevat belangrijke bijdragen van het camerawerk van Raffaele Mertes en de muziek van gitarist Roberto Ciotti. Ook bekend als TIME OF THE RETURN.

credits

Regie:
Lucio Lunerti
Cast:
Stefano Abbati, Alberto Di Stasio, Barbara Nay, Fiammetta Carena, Francesco Capitano, Giovanni Visentin, Anna Penne, Vittorio Duse
Jaar:
1993
Alt. titels:
Tempo del ritorno, Il, Time of the Return
Trefwoorden:
Road-movie, Politiek
Landen:
Italiƫ

op televisie
0 uitzendingen

Il tempo del ritorno (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken