Verenigde Staten 1994. Actiefilm van Eric Laneuville. Met o.a. Carl Lumbly, Bobby Hosea, Gina Torres, Steve James en Obba Babatundé.

VPRO Cinema

Wetenschappelijke genie Dr. Miles Hawkins (Lumbly), die een dwarslaesie heeft is MANTIS. Het is een acroniem voor Mechanically Augmented Neuro Transmitter System, een al te serieuze superheld die slechterikken bewusteloos slaat en als visitekaartje een gemummificeerde bidsprinkhaan achterlaat. Hij is verlamd geraakt, toen hij in de val van een oneerlijke politieagent en zijn trawanten liep. Nu heeft deze zich kandidaat gesteld voor een openbare functie met een slogan over het handhaven van orde en wet. Intussen plegen zijn handlangers de ene misdaad na de andere. Dan verschijnt MANTIS met zijn voertuig, een vliegend, nautisch, hoge-snelheids apparaat. De fictieve plaats heet Ocean City. Er zijn te weinig actiescènes en het script van Sam Hamm maakt alles nog trager door de zedeprekende dialoog, doorspekt met boodschappen. Over het geheel is de film indrukwekkend en het camerawerk van William Dill legt alles goed vast. De visuele en speciale effecten zijn prima. De regie van Laneuville is solide, maar wordt gehinderd door het script van Hamm. Lumbly's hoofdfiguur houdt de interesse van de kijkers vast door zijn gecontroleerde, maar ijzige vertolking. De bijrollen zijn redelijk. De muziek van Joseph Lo Duca is te luid en irritant.

credits

Regie:
Eric Laneuville
Cast:
Carl Lumbly, Bobby Hosea, Gina Torres, Steve James, Obba Babatundé, Marcia Cross, Wendy Raquel Robinson, Christopher M. Brown, Philip Baker Hall, McCarthy, Ramos, Farrow, Grant Heslov, Alan Fudge
Muziek:
Joseph LoDuca
Jaar:
1994
Alt. titels:
M.A.N.T.I.S.
Genres:
Actiefilm, Fantasy
Trefwoorden:
Fantasy
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

MANTIS (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken