Duitsland 1932. Misdaad van Willi Wolff. Met o.a. Paul Richter, Elga Brink, Fritz Kampers, Lizzi Waldmüller en Ellen Richter.

VPRO Cinema

Men beweert dat advocaat Van Geldern (Richter) zijn vrouw vermoord heeft. Alle aanwijzingen wijzen in zijn richting. Het is uitgerkend Willi Vogel (Kampers), reeds meerdere malen ontsnapt uit de gevangenis, die probeert de onschuld van Van Geldern te bewijzen. Deze wordt echter tijdens een achtervolging door de politie doodgeschoten. Van Geldern staat er zeer slecht voor bij het proces. Pas als twee kinderen, die als getuigen optreden, de echte dader herkennen (Chmara), komt alles goed. Net als T[KA3]ATER GESUCHT (1931) gaat deze film over het probleem van het bewijs op grond van vermoedens. De film is spannend en onderhoudend. Zijn uitdrukkingskracht maakt hem tot een betere film dan de gemiddelde misdaadfilm uit die tijd. Ook bekend als 5. MAI, 7 UHR ABENDS.

credits

Regie:
Willi Wolff
Cast:
Paul Richter, Elga Brink, Fritz Kampers, Lizzi Waldmüller, Ellen Richter, Lucie Höflich, Grigori Chmara, Hilde Hildebrand, Harry Hardt, Olly Gebauer, Friedrich Kayßler
Muziek:
Alfred Strasser, Joe Hajos
Jaar:
1932
Alt. titels:
5. Mai, 7 Uhr abends, Fünften Mai, 7 Uhr abends
Genres:
Misdaad
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Strafsache van Geldern (1932) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken