Verenigde Staten 1967. Sciencefiction van Joseph Pevney. Met o.a. William Shatner, DeForest Kelley, Antoinette Bower, Theo Marcuse en James Doohan.

VPRO Cinema

Scott en Sulu verdwijnen spoorloos tijdens een verkenning op de pas ontdekte planeet Pyris VII. Een stem waarschuwt hen dat er een vloek op de planeet rust en dat er beter niemand meer naartoe kan komen. Kirk gaat samen met Spock en McCoy de zaak toch onderzoeken. Ze worden gevangen genomen. Hun bewakers zijn Scott en Sulu, duidelijk in trance. Ze brengen hun ex-kameraden naar de middeleeuwse kasteelheer Korob (Marcuse) en zijn zwarte kat. Een regelrecht griezelverhaal dat herinneringen aan Edgar Allan Poe oproept. De beangstigende sfeer wordt goed volgehouden. Robert Bloch is de auteur van het scenario, dat door Jerry Finnerman in beelden werd vertaald.

credits

Regie:
Joseph Pevney
Cast:
William Shatner, DeForest Kelley, Antoinette Bower, Theo Marcuse, James Doohan, George Takei, Nichelle Nichols, Walter Koenig, Mike Barrier, John Winston, Rhodie Cogan, Gail Bonney, Maryesther Denver, Jimmy Jones
Muziek:
Gerald Fried
Jaar:
1967
Alt. titels:
Catspaw
Genres:
Sciencefiction, Horror, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Star Trek: Catspaw (1967) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken