Verenigd Koninkrijk 1991. Drama van Alan Horrox. Met o.a. Kate Hardie, James Hazeldine, Linda Bassett, Mark Aiken en Suzanne Burden.

VPRO Cinema

Vader Hazeldine die een boerderij heeft in een troosteloos Engels veengebied domineert zijn gezin en moeder Bassett is verslingerd aan soap-opera's op de tv. Hun in zichzelf gekeerde zestien-jarige tienerdochter die redelijk beschermd is opgegroeid, heeft een bloemenstalletje en wordt op een dag verleid door een klant, die haar algauw in de steek laat. Ze weet haar zwangerschap geheim te houden en schenkt in een schuur het leven aan een kind, dat ze afstaat. Uiteraard krijgt ze daar spijt van en begint een taaie strijd om voor haar en de baby een kans te krijgen een bestaan op te bouwen. Een sfeervol, simpel damesdrama, realistisch gedaan met een goede rol van Hardie en in 1991 bekroond met de Prix Europa. Mooi camerawerk van David Scott.

credits

Regie:
Alan Horrox
Cast:
Kate Hardie, James Hazeldine, Linda Bassett, Mark Aiken, Suzanne Burden, Sharon Bower, Selina Cadell, Veronica Roberts, Charlie Creed-Miles, Charlotte Chatton, Chris Pitt
Muziek:
Richard Harvey
Jaar:
1991
Alt. titels:
Small Dance, A
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Sociaal drama
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

A Small Dance (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken