Duitsland 1994. Drama van Peter Schulze-Rohr. Met o.a. Jürgen Hentsch, Tatja Seibt, Sebastian Koch, Nicolette Krebitz en Klausjürgen Steinmann.

VPRO Cinema

Pilot-aflevering van Duitse rechtbank-krimi. Officier van justitie Hentsch en politiecommissaris Steinmann verdenken een kapelaan (Wimberger) van een reeks verkrachtingen. De brave man wordt gearresteerd, maar kort daarop slaat een zekere Zorro weer toe. De zeventien-jarige Steller wordt verkracht en de nieuwe verdachte is niemand minder dan Koch, de zoon van de officier van justitie! Wanneer deze het tot rechter schopt, wordt de zaak `vergeten`. Maar niet door iedereen en dat komt het verhaal van Fred Breinersdorfer ten goede. De vriendin van Koch (Krebitz) interesseert zich nogal voor het laatste slachtoffer dat ernstig te lijden heeft onder de aanranding. Sterke, soms angstaanjagende misdaadfilm met een vrij onbekende ploeg, bekwame bijrolspelers. Camerawerk van Johannes Hollmann.

credits

Regie:
Peter Schulze-Rohr
Cast:
Jürgen Hentsch, Tatja Seibt, Sebastian Koch, Nicolette Krebitz, Klausjürgen Steinmann, Lenore Steller, Andreas Wimberger, Judith Klein, Dietmar Bär, Lars Kamper, Claus Eberth
Camera:
Johannes Hollmann
Jaar:
1994
Alt. titels:
Wahrheit und nichts als die Wahrheit - Der Mann mit der Maske, Die, Mann mit der Maske, Der
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Rechtbankdrama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen