Duitsland 1937. Avonturenfilm van Herbert Selpin. Met o.a. Gustav Fröhlich, Leny Marenbach, Bernhard Minetti, Peter Voß en Herbert Hübner.

VPRO Cinema

China, 1900: de Bokseropstand. De Europeanen in Peking's ambassadewijk verdedigen zich net zolang tegen de Chinezen, tot er hulp van buiten komt. De film wil laten zien dat een vastberaden gemeenschap van zeer verschillende mensen, landen en volkeren het kan opnemen tegen iedere tegenstander, al is hij ook wat aantal betreft in de meerderheid. Jammer genoeg wordt er niet ingegaan op de oorzaak van de opstand tegen de koloniale heersers, voor de rest is de film bijzonder waarheidsgetrouw. De strekking is dat landen best kunnen samenwerken, als ze willen. Gek genoeg is de film in Duitsland tot op de dag van vandaag verboden. Het is een spannende avonturen- en oorlogsfilm uit de koloniale tijd, niets meer en niets minder.

credits

Regie:
Herbert Selpin
Cast:
Gustav Fröhlich, Leny Marenbach, Bernhard Minetti, Peter Voß, Herbert Hübner, Ferdinand Classen, Rosa Jung, Paul Westermeier, Hugo Fischer-Köppe, Günther Lüders, Carl Günther
Muziek:
Werner Bochmann
Jaar:
1937
Genres:
Avonturenfilm, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Oorlogsfilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Alarm in Peking (1937) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken