Duitsland 1937. Avonturenfilm van Jürgen von Alten. Met o.a. Gustav Knuth, Carsta Löck, Bodo Kaatz, Hilde Seipp en Walter Franck.

VPRO Cinema

De Oostpruisische visser Christof (Knuth) wordt door zijn zucht naar avontuur en reislust van zijn vrouw (L[KA3]ock) en kind (Kaatz) weggedreven. Met het schip van de ongure kapitein Holm (Westermeier), dat een verboden vracht vervoert, komt hij in de V.S. terecht. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden, belandt hij in de gevangenis maar het lukt hem te ontvluchten. Als afwasser in een dancing slaat Christof zich er doorheen. Met zijn hulp lukt het de politie Holm en zijn smokkelaarsbende te arresteren. Christof gaat terug naar zijn vrouw en kind. Een goede film, waarin de in Amerika spelende scènes zeer treffend zijn. Bovendien zijn er overtuigende acteerprestaties en prachtige opnamen van het Koerische haf. Indrukwekkend zijn ook de chansons van zangeres Hilde Seipp.

credits

Regie:
Jürgen von Alten
Cast:
Gustav Knuth, Carsta Löck, Bodo Kaatz, Hilde Seipp, Walter Franck, Paul Westermeier, Horst Birr, Fritz Odemar, Otto Wernicke, Fritz Hoopts, Wolfgang Kieling
Muziek:
Harold M. Kirchstein
Jaar:
1937
Genres:
Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Heimweh (1937) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken