Duitsland/Frankrijk 1937. Drama van Marc Allégret en Alfred Stöger. Met o.a. Käthe Gold, Karl Ludwig Diehl, Franz Schafheitlin, Leopoldine Konstantin en Herbert Hübner.

VPRO Cinema

De jonge Engelse lerares Audrey (Gold) leidt een triest bestaan. Ze gaat een huwelijk zonder liefde aan met haar jeugdvriend Dr. Carter (Schafheitlin) en gaat met hem mee, wanneer hij voor een koloniale functie naar Malakka moet. Daar stuit zij echter op hetzelfde verwaande gezelschap, dat zij probeerde te ontvluchten. Geleidelijk aan neemt Audrey afstand van haar man, en richt zij zich tot een Maleise prins (Diehl), die van haar houdt. Wanneer zij malaria oploopt, zorgt niet haar man maar alleen de prins voor haar. Ondanks het geroddel laat Audrey zich na haar genezing van haar man scheiden en trouwt met de prins. Een verbazingwekkend moderne film rond de emancipatie van een jonge vrouw en klasse- en rassenvooroordelen. Käthe Gold schittert in de vrouwelijke hoofdrol in de Duitse versie. Allégret maakte gelijktijdig een Franse versie, LA DAME DE MALACCA.

credits

Regie:
Marc Allégret, Alfred Stöger
Cast:
Käthe Gold, Karl Ludwig Diehl, Franz Schafheitlin, Leopoldine Konstantin, Herbert Hübner, Annemarie Steinsieck, Carl Günther, Alexander Engel, Karl Meixner, Margarete Kupfer, Andrews Engelman
Muziek:
Louis Beydts
Jaar:
1937
Alt. titels:
La dame de Malacca, Dame de Malacca, Dame von Malakka, Die
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Duitsland, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Andere Welt (1937) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken