Verenigde Staten 1985. Fantasy van Michael D. Moore. Met o.a. Kelly Reno, William Boyett, Lurene Tuttle, Richard Young en Robert V. Barron.

VPRO Cinema

Tijdens de slag om de Alamo merkt de vijftien-jarige geweerlader Jobe (Reno) opeens enkele 20e eeuwse toeristen op, die kennelijk onkwetsbaar zijn voor de kogels. Op het ogenblik dat hij in het nauw wordt gedreven door Mexicaanse soldaten die hem willen doden, trekt een hand hem weg, en eensklaps staat hij op straat in het Texas van 1985. Maar hij wil hoe dan ook de laatste opdracht die hij van kolonel Travis kreeg uitvoeren. Een leuke spielerei, wat niet hetzelfde is als een goede film. De anachronismen liggen nogal voor de hand en bovendien levert het scenario van Joshua Brand en John Falsey, naar een verhaal van Steven Spielberg, geen enkele verklaring. De jonge Reno houdt zijn rol goed vol. Camerawerk van John McPherson.

credits

Regie:
Michael D. Moore
Cast:
Kelly Reno, William Boyett, Lurene Tuttle, Richard Young, Robert V. Barron, Michael Cavanaugh, Benjie Gregory, Dick Yarmy, Pattie Pierce, Chip Lucia
Scenario:
Joshua Brand
Camera:
John McPherson
Muziek:
James Horner
Schrijver:
Steven Spielberg
Jaar:
1985
Alt. titels:
Alamo Jobe
Genres:
Fantasy
Trefwoorden:
Fantasy
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen