Frankrijk 1991. Misdaad van Caroline Huppert. Met o.a. Véronique Genest, Daniel Duval, Stefano Madia, Marco Bisson en Jacques Matou.

VPRO Cinema

Twee criminelen besluiten een goederenstation te overvallen en gaan eerst op verkenning uit. Helaas zijn ze niet al te briljant, waardoor ze zich het ene incident na het andere op de hals halen. Eigenlijk een bewerking van de roman [KL]Rue du Chat Crev[KA1]e[KLE] van Joseph Bialot, een expert op dit gebied. Bialot`s werk is vooral interessant dankzij een opmerkelijke combinatie van genres, waarnaar de kijker in deze tv-film echter tevergeefs zoekt. Enigszins aangedikt scenario, nogal wat onwaarschijnlijkheden, tamelijk onpersoonlijke regie en vrij oppervlakkige personages. Huppert is een geweldige actrice, maar dat betekent niet automatisch dat ze kan regisseren, of het nu voor het witte doek is (SIGNE CHARLOTTE) of, zoals in dit geval, voor de buis.

credits

Regie:
Caroline Huppert
Cast:
Véronique Genest, Daniel Duval, Stefano Madia, Marco Bisson, Jacques Matou, Louis-Marie Seguela, Marc Stockle, Faye Gatteau
Muziek:
B. Coulais
Jaar:
1991
Alt. titels:
Gare en or massif, Une
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Une gare en or massif (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken