Frankrijk/Polen 1992. Thriller van Marcin Ziebinski. Met o.a. Andrezej Rychcik, Wojciech Ziminski, Ute Lemper, Philippine Leroy-Beaulieu en Wojtek Pszoniak.

VPRO Cinema

Een jonge meester-klokkenmaker uit Wenen komt aan het einde van de 18e eeuw in het kasteel van de uitvinder Alexander Plant aan, om zijn vak uit te oefenen. Hij ontdekt een andere wereld en neemt deel aan het onbeduidende tijdverdrijf van de paleisgasten. Het uitgangspunt van Ziebinski, een enigszins surrealistisch politieonderzoek midden in voornoemd tijdperk, is aardig. Maar Ziebinski beschikt nog niet over het talent van een Greenaway en kan het verhaal niet helemaal aan. Soms gaat hij teveel op in de best wel interessante personages, zodat het lijkt, alsof de acteurs het avontuur waarin ze beland zijn zelf niet altijd even goed begrijpen. Scenario van Andrzej Richcik en Wojciech Ziminski. Camerawerk van Dariusz Kuc.

credits

Regie:
Marcin Ziebinski
Cast:
Andrezej Rychcik, Wojciech Ziminski, Ute Lemper, Philippine Leroy-Beaulieu, Wojtek Pszoniak, André Wilms, Jonathan Zaccaï, Aleksander Bardini, Jan Peszek
Scenario:
Andrzej Richcik
Camera:
Dariusz Kuc
Muziek:
Jean-Claude Petit
Jaar:
1992
Alt. titels:
Guilty of innocence
Genres:
Thriller
Landen:
Frankrijk, Polen

op televisie
0 uitzendingen

Coupable d'innocence (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken