Italië 1993. Drama van Pappi Corsicato. Met o.a. Iaia Forte, Cristina Donaldio, Manrico Gammarota, Enzo Moscato en Ninni Bruschetta.

VPRO Cinema

Film van debuterend regisseur Corsicato met drie verhalen over vrouwen, zich afspelend in Napels en omgeving. Het eerste verhaal gaat over Aurora (Forte), een parvenu die te laat ontdekt dat zij de liefde heeft opgeofferd voor een oppervlakkig en luxueus leventje. Het tweede verhaal gaat over Carmela (opnieuw Forte), die er vrolijk op los leeft. Wanneer haar zoon uit een opvoedingsgesticht terugkomt ontdekt hij dat zijn moeder in werkelijkheid zijn vader is, die een geslachtsverandering heeft ondergaan. Het laatste deel gaat over Libera (weer Forte), eigenaresse van een kiosk. Ze ontdekt dat haar echtgenoot in andere vrouwen is geïnteresseerd en besluit hier wat aan te doen. Eerder surrealistisch, goed geregisseerd, met een onovertroffen Iaia Forte in alledrie de rollen.

credits

Regie:
Pappi Corsicato
Cast:
Iaia Forte, Cristina Donaldio, Manrico Gammarota, Enzo Moscato, Ninni Bruschetta, Ciro Piscopo, Vincenzo Peluso, Cristina Donadio
Jaar:
1993
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Libera (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken