Portugal/Italië/Frankrijk/Zwitserland 1993. Romantiek van Pierre Lary. Met o.a. Didier Bourdon, Valeria Cavali, Thuli Mtshali, Ian Roberts en Dumisani Dlamini.

VPRO Cinema

Bourdon en Cavalli zoeken in Parijs een appartement om samen te gaan wonen. Een telefoontje uit Zuid-Afrika dwarsboomt echter hun plannen. Toen Bourdon in Johannesburg woonde, was hij verliefd op een jonge ontwerpster Mtshali, een Zulu. Ze wilden trouwen en naar Parijs verhuizen toen het meisje spoorloos verdween. Een jaar duikt ze dus weer op, maar ze herinnert zich niets meer van vroeger en verstaat uitsluitend nog Zulu. Intrigerend mysterie dat ons een blik gunt achter de politieke façade in Zuid-Afrika, waar de onderlinge twisten tussen de stammen meer slachtoffers maken dan de strijd tegen de apartheid. Het scenario van Lary, Christian Chaise en Pierre Paquet zit nogal conventioneel in elkaar, maar de sfeer is beklemmend, mede dankzij de etnische liederen van Dumisani Ngubeni. Knappe locatiefotografie van Bernard Noisette en Janil Maartens.

credits

Regie:
Pierre Lary
Cast:
Didier Bourdon, Valeria Cavali, Thuli Mtshali, Ian Roberts, Dumisani Dlamini, André Asseo, Roger Glenister, Sanèle Ndlovu, Néo Matsunyane, Isa Mokheti, Frank Opperman, Chis Olly, Dale Cutts, Mabel Mthombau, Robin de Jaager
Muziek:
Rheinhart Wagner
Jaar:
1993
Genres:
Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Tragedie, Romantisch drama
Landen:
Portugal, Italië, Frankrijk, Zwitserland

op televisie
0 uitzendingen

Celle qui n'existait plus (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken