Canada 1991. Drama van Richard Bugajski. Met o.a. Ron Lea, Michael Hogan, Floyd Red Crow Westerman, Rebecca Jenkins en Raoul Trujilo.

VPRO Cinema

Pamflettistische film over de ontbossing in Canada en het dikwijls mensontwaardige leven in de reservaten van de Noord- Amerikaanse Indianen aan de hand van een ontvoeringsverhaal. Blanke advocaat Lea verliest een rechtszaak namens de Indianen, die als gevolg daarvan moeten wijken voor bulldozers, houtfirma's, wegen en woonwijken. Greene speelt een mysterieuze Indiaan, die Lea en Hogan kidnapt en ze laat kennismaken met het harde bestaan van de Indianen in de wouden, waaruit ze zich alleen nog maar kunnen redden met guts en survival. Een bij vlagen gewelddadige film met krachtig spel van de hoofdrollen, waardoor het een boeiend geheel is. Het scenario is van Rob Forsyth, die de roman A Dream Like Mine van M.T. Kelly bewerkte. Het camerawerk is François Protat. De regisseur is afkomstig uit Polen en Canada is zijn nieuwe vaderland.

credits

Regie:
Richard Bugajski
Cast:
Ron Lea, Michael Hogan, Floyd Red Crow Westerman, Rebecca Jenkins, Raoul Trujilo, Floyd (Red Crow) Westerman, Graham Greene
Scenario:
Rob Forsyth
Muziek:
Shane Harvey
Jaar:
1991
Alt. titels:
Die Rache des Wolfes
Genres:
Drama, Western, Actiefilm
Trefwoorden:
Milieufilm, Sociaal drama, Indianen-drama
Landen:
Canada

op televisie
0 uitzendingen

Clearcut (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken