Canada/Frankrijk 1989. Thriller van Jim Kaufman. Met o.a. Linda Smith, Peter Dvorsky, Wayne Best, Yves Beneyton en Alexandra Stewart.

VPRO Cinema

Smith heeft juist haar eerste roman gepubliceerd wanneer ze benaderd wordt door Best, die beweert dat hij gaat sterven. Hij is namelijk een complot op het spoor gekomen dat de wereldvrede bedreigt. Zijn vriend is reeds vermoord en nu is het zijn beurt. En inderdaad, wat later is Best geliquideerd. Dvorsky die naar hem op zoek was, snelt Smith te hulp, omdat zij nu in het bezit is van een compromitterend bandje dat bewijst dat alles op waarheid berust. Ongeloofwaardige, routinematige thriller met wel enkele spannende momenten, vooral dankzij de mysterieuze Beneyton die steeds in Smiths schaduw staat als een personage dat 'Beethoven' heet. Het scenario van Donald Martin en Danièle J. Suissa sleept zich voort van het ene cliché naar het andere en zit vol vergezochte wendingen. De fotografie is van Allen Smith.

credits

Regie:
Jim Kaufman
Cast:
Linda Smith, Peter Dvorsky, Wayne Best, Yves Beneyton, Alexandra Stewart, Susan Douglas Rubès, George Touliatos, Carolyn Hetherington, Malcolm Lande, Tommy Schnurmacher, Septimiu Sever, Philip Spenseley, Frank Fontaine, Gordon Masten
Camera:
Allen Smith
Muziek:
Larry Cohen
Jaar:
1989
Alt. titels:
Thriller, The, Haute Tension
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Spionage
Landen:
Canada, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Thriller (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken