Duitsland 1994. Mysterie van Wolf Gremm. Met o.a. Günter Lamprecht, Antje Hagen, Friedrich W. Bauschulte, Ulli Kinalzik en Dieter B. Gerlach.

VPRO Cinema

De veertig-jarige Lamprecht is een mislukkeling. Hij heeft in het leven niets bereikt, maar dat verandert op het moment dat hij in de trein werkloze actrice Hagen ontmoet. Door haar krijgt hij een baantje in een garage waar ze tweedehandswagens verkopen. Een internationale bende autodieven zoekt contact met hem en hij kan de verleiding niet weerstaan om vlug rijk te worden. Traag verlopende misdaadfilm die zich in niets onderscheidt van andere prenten in het genre. Lamprecht gelooft duidelijk zelf niet in zijn personage, want hij geeft een niet gemotiveerde, vermoeide indruk. Het langdradige scenario van Dieter Wellershoff die zijn eigen roman bewerkte. Voor de beelden zorgde Jürgen Wagner.

credits

Regie:
Wolf Gremm
Cast:
Günter Lamprecht, Antje Hagen, Friedrich W. Bauschulte, Ulli Kinalzik, Dieter B. Gerlach, Carlos M. Bravo, Roman A.N. Gonzalez, Ayten Erten, Dorothea Moritz, Andreas Mannkopff, Engelbert von Nordhausen
Jaar:
1994
Alt. titels:
Schattengrenze, Die
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Die Schattengrenze (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken