Verenigde Staten 1990. Horror van Brian Yuzna. Met o.a. Maud Adams, Neith Hunter, Tommy Hinkley, Allyce Beasley en Clint Howard.

VPRO Cinema

Journaliste Hunter onderzoekt een zaak van zelfontbranding waarbij een jong meisje om het leven is gekomen. Ze ontdekt een duivelse sekte, die wordt geleid door Adams. Deze Adams haalt haar over om zich in hun geloof te laten inwijden. Hunter beseft echter niet dat zij vervolgens volledig onder controle staat van Adams, die haar bij de minste ongehoorzaamheid kan doen ontbranden. Huiveringwekkend griezelavontuur met erotische inslag. De film heeft extra impact doordat de toeschouwer lange tijd niet weet wat er aan de hand is. Een invasie van insecten doet de koude rillingen over de rug lopen. Een origineel scenario van Woody Keith, naar een verhaal van Yuzna, S.J. Smith en Arthur H. Gorson. Verbluffende low-budget-effecten van Screaming Mad George. Goede fotografie van Philip Holahan en een angstaanjagende score van Richard Band. De film was oorspronkelijk bedoeld als vierde aflevering van de reeks SILENT NIGHT, BLOODY NIGHT, maar is na onenigheid met de producenten door Yuzna teruggetrokken en als onafhankelijke film uitgebracht.

credits

Regie:
Brian Yuzna
Cast:
Maud Adams, Neith Hunter, Tommy Hinkley, Allyce Beasley, Clint Howard, Marjean Holden, Jeanne Bates, Laurel Lockhart, Ben Slack, Conan Yuzna, Hugh Fink, Richard N. Gladstein, Reggie Bannister, Glen Chin, Ilsa Setzoil, David Wells, Dani Klein
Muziek:
Richard Band
Schrijver:
Yuzna
Jaar:
1990
Alt. titels:
Silent Night, Bloody Night 4: Initiation
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Hekserij
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Initiation (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken