Australië/Verenigde Staten 1992. Thriller van Vincent Monton. Met o.a. Linda Blair, Jerome Ehlers, Stephen Leeder, Donald Gibson en Caz Lederman.

VPRO Cinema

Blair gaat op pad met de vreemde Ehlers die ze zojuist heeft leren kennen. Ze beseft niet in welk bloedig avontuur ze terecht komt. Overal waar Ehlers verschijnt, blijft er een lijk achter van een jong meisje. De politie zit hem op de hielen. Ehlers zegt dat het om onbetaalde parkeerboetes gaat. Als Blair het maniakale karakter van haar metgezel begint te vermoeden, is het bijna te laat. Toch heeft ze haar twijfels. Is het haar vriend wel, die verantwoordelijk is voor de moorden? Oppervlakkige thriller die er niet in slaagt de toeschouwer de stuipen op het lijf te jagen. De film verloopt met horten en stoten alsof hij niet volledig werd gemonteerd. Bovendien heeft Blair nog zelden zo armetierig gespeeld. Het niet overtuigende scenario werd geschreven door Phillip Avalon. Debuut van Monton. Naar een ware gebeurtenis. Achter de camera stond Ray Henman. Reeds gefilmd in 1990.

credits

Regie:
Vincent Monton
Cast:
Linda Blair, Jerome Ehlers, Stephen Leeder, Donald Gibson, Caz Lederman, Roger Ward, Teo Gerbert, Penny Pederson, Joe Bugner, Peter Taylor
Scenario:
Phillip Avalon
Camera:
Ray Henman
Muziek:
Art Phillips
Jaar:
1992
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Road-movie
Landen:
Australië, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Fatal Bond (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken