Verenigd Koninkrijk 1953. Drama van Arthur Crabtree. Met o.a. Lisa Daniely, Hugh McDermott, Jack Billings, Sid James en Gabrielle Brune.

VPRO Cinema

De Franse oorlogsheldin Daniely heeft zich na de oorlog teruggetrokken in Londen, maar ze zit op zwart zaad. Haar Amerikaanse vriend McDermott zorgt ervoor dat James haar contracteert als chorus-girl. Wanneer tijdens de repetities voor een nieuwe musical de steractrice het laat afweten, wordt Daniely aangewezen als vervangster. Komedie volgens het bekende stramien: meisje komt op als totaal onbekende, om na de premi[KA2]ere als ster het toneel te verlaten. Het spel is matig maar de choreografie van Billings (die in de film ook als choreograaf optreedt) zeer goed. Niet te vergelijken met de Golddiggers-films, maar best verteerbaar. Het magere scenario is van John Baines, terwijl Arthur Grant de camera hanteerde.

credits

Regie:
Arthur Crabtree
Cast:
Lisa Daniely, Hugh McDermott, Jack Billings, Sid James, Gabrielle Brune, Robert Ayres, Joan Heal, John Blythe, Irene Handl, Wally Patch, Dandy Nicholls, Ben Williams, Mairhi Russell, Tom Gill, Ann Bennett, Jacques Cey, Ernst Ulman, Jacqueline MacKenzie, Charmian Buchel
Scenario:
John Baines
Muziek:
Tommie Connor, Johnnie Reine, Eric Rogers
Jaar:
1953
Alt. titels:
Wedding of Lilli Marlene, The
Genres:
Drama, Musical, Komedie
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen