Frankrijk/Italië/Tunesië 1990. Familiefilm van Nacer Khemir. Met o.a. Navin Chowdhry, Walid Arakji, Ninar Esber, Sonia Hochlaff en Chloé Rejon.

VPRO Cinema

Schitterende film in 1001-nacht-stijl over een leerling- calligraaf, die verliefd is op de schone dochter van zijn meester. Hoewel zij fysiek onbereikbaar is, hebben zij toch contact via een acht-jarig jongetje dat postillon d'amour is. Op zoek naar de tweede helft van een manuscript over de geheime taal der liefde, belandt hij op zijn tocht in een heilige oorlog die ook zijn stad zal teisteren, maar in de finale krijgen de twee geliefden elkaar. Hoewel bedoeld als spectaculaire prent voor jong en oud, zal hij vooral kinderen aanspreken. Gefilmd op locatie in Tunesië met mooie beelden van Georges Barsky en prachtige gewaden van Maud Perl. Het oppervlakkige, maar niet onplezierige scenario is van regisseur Khemir. Gesitueerd in de 11e eeuw.

credits

Regie:
Nacer Khemir
Cast:
Navin Chowdhry, Walid Arakji, Ninar Esber, Sonia Hochlaff, Chloé Rejon, Jivane Karmaly, Leila Dakhly, Noureddine Kasbaoui, Jamil Joudi, Hedi Semlali, Aissa Harrath, Mohamed Mourali, Abdelaziz Meherzi
Scenario:
Nacer Khemir
Muziek:
Jean-Claude Petit
Jaar:
1990
Alt. titels:
Collier perdu de la colombe, Le
Genres:
Familiefilm, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Sprookje, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Frankrijk, Italië, Tunesië

op televisie
0 uitzendingen