Verenigde Staten 1990. Misdaad van Burt Brinckerhoff. Met o.a. Dyan Cannon, Phylicia Rashad, Dakin Matthews, David Knell en Ahmad Rashad.

VPRO Cinema

Cannon speelt een yuppie-juf, die in L.A. carrière gemaakt heeft en op weg is per auto naar New York. In Louisiana beschadigt zij haar wagen, huurt voor 25 dollar een oud brik van een uitdeuker, die naderhand nog nooit van haar gehoord heeft en ze belandt samen met Rashad, die ze in een caféetje ontmoet heeft in de bak; Cannon wordt beschuldigd van het besturen van een gestolen auto en Rashad's verloofde en een serveerster waarmee hij overspel pleegde, zijn vermoord gevonden. Beide dames die aan elkaar vastgeketend zitten, kunnen niet met elkaar opschieten. Ze breken uit, worden weer gepakt, ontvluchten weer, worden weer gevat etc. De film staat stijf van de clichés, en heeft kop noch staart. Het scenario is van Craig Heller, Guy Shulman en Marcia Midkiff naar een idee van Midkiff. Gordon Londsdale stond achter de camera.

credits

Regie:
Burt Brinckerhoff
Cast:
Dyan Cannon, Phylicia Rashad, Dakin Matthews, David Knell, Ahmad Rashad, Bethany Wright, Dennis Letts, Maria Arita, Anne Haney, Ritch Brinkley, T.E. Russell, Clyde Kusatsu
Scenario:
Craig Heller, Guy Shulman, Marcia Midkiff
Productie:
James L. Conway
Camera:
Gordon Londsdale, Gordon Lonsdale
Muziek:
Ken Harrison
Montage:
Bob Bring
Schrijver:
Midkiff
Jaar:
1990
Genres:
Misdaad, Drama, Komedie
Trefwoorden:
Americana
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Jailbirds (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken